Om ni är födda runt 70-80-talet så tror jag att ni också kan komma ihåg den gången när ni fått tag på något sunkigt VHS-band. Kunde varit den där gången ni hittade den där filmen med det svinhäftiga omslaget i den lokala videobutiken eller det där kopierade bandet som gick runt bland polarna på skolan. Man väntade tills föräldrarna hade somnat och så stoppade man in filmen. Efter en stund upptäcker man att filmen har en så otroligt dålig handling att den på något perverst vis blir underhållande. Man kan helt enkelt inte sluta titta fast den är full av gummimonster, onödigt sexiga tjejer i bikini, makalöst dåliga datoreffekter. En handlingen som en femåring kunde gjort bättre, total avsaknad av skådespeleri och självklart de replikerna som är så dåliga att de blir kultförklarade.

revenge-of-the-radioactive-reporter-25225l

På något underligt vis representerar dessa filmerna min ungdom men även nu på äldre dagar har jag dedikerat min filmhobby med att titta på just skitfilm. Missförstå mig inte, det är jättehärligt att titta på kvalitetsfilm också, men mina bästa filmminnen är just när jag tittade på en b-film.

Tanken med den här bloggen är att försöka återskapa dessa minnen genom att titta på och skriva om b-filmer och förhoppningsvis hjälpa er att återskapa minnen och väcka en nyfikenhet till just skitfilm.

Har ni tips på en skitfilm som ni vill ha recenserad eller vill dela med er av ett skitfilmsminne så är det bara att kontakta oss.